صفحه اصلی | تماس با ما | ارتباط با ما | خبرخوان
امروز چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳


بخش کشاورزی جایگاه مهمی در اقتصاد کشاورزی  دارد و اهمیت سرمایه گذاری در این بخش به ضرورت شکل گیری نهادها و تشکل های قوی جهت توسعه سرمایه گذاری را نشان می دهد تا از این طریق امکان تجمیع منابع خرد و  هدایت و تخصیص بهینه آنها فراهم شود. تحقق این امر مستلزم کمک و مشارکت […]

بخش کشاورزی جایگاه مهمی در اقتصاد کشاورزی  دارد و اهمیت سرمایه گذاری در این بخش به ضرورت شکل گیری نهادها و تشکل های قوی جهت توسعه سرمایه گذاری را نشان می دهد تا از این طریق امکان تجمیع منابع خرد و  هدایت و تخصیص بهینه آنها فراهم شود. تحقق این امر مستلزم کمک و مشارکت دولت با بخش خصوصی است تا از این طریق ضمن توسعه سرمایه گذاری به افزایش درآمد و تولیدات کشاورزی کمک کند و همچنین نظر به ارتباط قوی به خصوص قسمت پسین بخش کشاورزی با بخش های دیگر، افزایش سرمایه گذاری در این بخش باعث تسریع رشد اقتصادی سایر بخش ها شود.

همچنین سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و بسیج و تجهیز منابع، مستلزم وجود نهادهای نظام مند پولی و مالی در این بخش می باشد. علی رغم سهم بالای بخش خصوصی در تولیدات بخش کشاورزی جایگاه نهادهای پولی و مالی نظام مند بخش خصوصی ناچیز بود که این امر حاکی از آن است که فعال کردن نهادهای پولی و مالی بخش خصوصی در این بخش ضروری بوده و لازم است تا بخش خصوصی در ساماندهی منابع پولی و مالی نقش بیشتر و فعال تری ایفا نماید.

 

بر اساس ماده ۱۲ قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی مصوب ۷۹/۱۰/۱۴ مجلس شورای اسلامی ، این وزارتخانه موظف شده است در جهت حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با مشارکت تولید کننده گان اقدام نمایید. بدین منظور هیئت وزیران در جلسه مورخ ۸۱/۲/۲۵ بنا به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی ،اساسنامه نمونه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی را تصویب نمود. بر این اساس صندوقهای غیر دولتی حمایت از توسعه در بخش کشاورزی بعنوان جایگاه تامین منابع مالی با مشارکت تولیدکنندگان که بتواند اعتبارات ارزان در اختیار تولید کنندگان قرار دهند با توجه به سازوکار برنامه سوم تشکیل گردیدند. ویژگیهای این صندوقها عبارتند از:

۱- شرکت سهامی است.

۲- مطابق با قانون تجارت است.

۳- اکثریت سهام آن متعلق به بخش غیر دولتی است. هدف این صندوق حمایت از تشکیل سرمایه و تقویت حجم و کیفیت سرمایه گذاری تولیدکنندگان و فعالان بخش کشاورزی است.

هیئت موسس صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان یزد در سال ۱۳۸۶ اقدام به برگزاری مجمع عمومی موسس جهت تاسیس صندوق نمود و در تاریخ ۶/۸/۱۳۸۶ در اداره ثبت شرکتهای یزد با سرمایه بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال با تناسب ۴۹% (سهم دولت) و ۵۱% سهم تشکلهای بخش کشاورزی استان با تعداد ۷۷ تشکل به ثبت رسید. پس از گذشت حدود ۸سال از تشکیل صندوق سرمایه شرکت ۴۵۶میلیارد ریال و تعداد تشکلهای عضو ۲۲۴می باشد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.